Bliv opdateret på de seneste nyheder om pressemeddelelser

VisBlues "kolde" nabo investerer i grøn energilagring

December 14, 2017

Det er lykkedes VisBlue at tiltrække en ny kapitalstærk investor, samt at få endnu et kapitalindskud fra Borean, for at sikre den videre drift og udvikling af VisBlue, i de kommende år.

"Kølig" investor træder ind i ejerkredsen

VisBlue har fået en ny investor, i det SOKI Holding, ejet af Kim G. Christensen, har valgt at blive en del af VisBlues investorgruppe.

Kim Christensen, der også står bag kølevirksomheden og succesen Advansor, ser spændende perspektiver i VisBlue.

"Omlægningen af energiforsyningen fra fossile brændsler mod vedvarende energikilder er helt nødvendig i fremtiden - denne omlægning er godt i gang. Imidlertid ser vi et stort gap, når det kommer til energilagring. Hvis omlægningen til vedvarende energi skal lykkes, er nye teknologier til bl.a. lagring af strøm helt essentiel. Jeg har fulgt VisBlue i nogen tid og er slet ikke i tvivl om, at de redox flowbatterier, som VisBlue udvikler, bliver en del af den fremtidige løsning ift. strømlagring," siger Kim G. Christensen.

Han tilføjer, "Endvidere har VisBlue et utroligt stærkt team med iværksættere fra bl.a. universitetsmiljøet i Aarhus og Porto. Jeg ser et meget dygtigt hold bag VisBlue, som jeg glæder mig meget til at arbejde sammen med."

"Endvidere har VisBlue et utroligt stærkt team med iværksættere fra bl.a. universitetsmiljøet i Aarhus og Porto. Jeg ser et meget dygtigt hold bag VisBlue, som jeg glæder mig meget til at arbejde sammen med"

- Kim G. Christensen, investor

CEO Søren Bødker udtaler om tilføjelsen af SOKI Holding og Kim G. Christensen, "Med Kim som investor får VisBlue en person ind i ejerkredsen og bestyrelsen, som på egen krop har prøvet at gå fra en iværksættervirksomhed til en større organisation. Den viden kan hjælpe VisBlue meget, da vi jo, i de kommende år, står foran en opskalering af virksomheden."

Et stærkt samarbejde fortsætter

VisBlue og Borean har siden 2014 haft et rigtig godt samarbejde og det er blandt andet på baggrund af dette, at Borean har valgt at foretage yderligere investering i VisBlue.

Porteføljechef Morten Bitsch Janik fra Borean forklarer, "Borean Innovation har valgt at investere yderligere kapital i VisBlue, da selskabet med sin batteriløsning, opererer indenfor energilagring, hvilket vi ser som et område med meget stort vækstpotentiale. VisBlue har på relativt kort tid udviklet et kommercielt produkt, der nu er klar til markedet, og derfor er det naturligt for os at investere yderligere, for at vi kan få gang i salg og levering til de mange interesserede kunder."

Søren Bødker, udtaler om det fortsatte samarbejde "Jeg er glad for, at Borean stadig tror på VisBlue og viser det gennem en ny investering. Jeg ser frem til at forsætte det gode samarbejde."

Borean Innovation

Som innovationsinkubator tilfører BOREAN startstøtte til begyndende udvikling samt kapitaltilførsel i startup-virksomheder. Derudover tager BOREAN startup-virksomhederne til næste niveau, ved at hjælpe dem ind på driftsstadiet og arbejder ligeledes som katalysator i processen, som fører til kommercialisering.

Advansor A/S

Kim Christensen etablerede Advansor A/S i 2006 og er stadig Administrerende Direktør for virksomheden. Advansor A/S producerer og sælger køleanlæg med ikke-syntetiske kølemidler (naturlige kølemidler) til bl.a. supermarkeder. Advansor A/S har i dag 130 medarbejdere og omsætter, i 2017, for ca. 340 mio. kr.

VisBlue

VisBlue er en spinout-virksomhed, som laver energilagring, i form af vanadium redox flowbatterier.

Yderlige information

VisBlue: Søren Bødker, CEO, ssb@visblue.com, +45 2166 3575
BOREAN: Morten Bitsch Janik, Porteføljechef, mbj@borean.dk, +45 4265 1525
SOKI Holding og Advansor: Kim G. Christensen, Administrerende Direktør, kim.g.christensen@advansor.dk, +45 2094 3505