Velkommen til vores mest stillede spørgsmål

Her kan du lære mere om vores batterier og få svar på dine spørgsmål.

Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så skriv
endelig til os!

Skriv til os på sales@visblue.com
Hvad er levetiden for VisBlues batteriløsning?

Vores batteriløsning har en levetid på mere end 20 år.

I teorien er levetiden på batteriløsningen uendelig. I praksis er det dog ikke helt sådan.

Komponenterne i vores batteriløsning har også en lang levetid, som for eksempel plastiktankene, hydraulik og mekanik.

Hvad er de tekniske specifikationer på VisBlues batteriløsning?

VisBlues batteriløsning er baseret på et vanadium redox flowbatteri (VRFB), hvilket er den mest modne redox flowbatteriteknologi.

Elektricitet bliver lagret elektrokemisk ved en ændring i oxideringsstadiet af vanadium redox arter, som er opløst i svovlsyre og lagret i separate tanke. Under op- og afladning cirkulerer de to opløsninger gennem en flowcelle, hvor den elektrokemiske energi bliver konverteret til elektricitet.

De basale kemiske processer der bliver anvendt i et redox flowbatteri er sammenlignelige med Li-ion batterier og blybatterier. I Li-ion og bly lagres elektriciteten i et fast materiale, hvor elektriciteten lagres i et flydende materiale i flowbatterier.

Redox flowbatterier kan også sammenlignes med brændselsceller, der bruger andet brændsel/elektrolytter end O2 og H2.

Redox flowbatterier har en høj (70-90%) cyklisk opladning-/afladningseffektivitet, afhængigt af drifts- og forbrugsmønster. En af de attraktive egenskaber ved redox flowbatterier er skalerbarheden mellem lagringskapacitet og effekt, fordi disse er to separate enheder.

Sammenlignet med andre redox flowbatterier, har vanadium redox flowbatterier den fordel, at krydsforurening af ioner indeni flowcellerne er mindre end i gængse flowbatterier, hvilket betyder at vanadium versionen har en langt mindre selvafladning. Det betyder at VRFB’er, i princippet, har en uendelig levetid. I praksis er dette dog ikke muligt, da flere faktorer spiller ind, f.eks. en mekanisk nedbrydning af flowcellerne, der giver batteriet en begrænset levetid.

Afhængigt af kvaliteten i af flowcellerne, er levetiden forventet at være 20+ år (>10000-20000 cykler).

Vanadium udgør omkring 30-50% af batteriets omkostning, og har en betydelig skrotværdi, som kan blive genbrugt i en ny installation.

Levetiden for et VRFB er betydeligt højere end ved et standard Li-ion batteri og blybatterier, hvilket, sammen med den lave pris, gør flowbatteriet til en attraktiv investering over tid.

Er vanadium forurenende?

Nej.

Vanadium er betragtet som ikke-skadelig overfor miljøet og ved normal eksponering er det heller ikke skadelig overfor os mennesker.

Vanadium er metal nummer 23 i det periodiske system og spor fra det kan findes i mere end 100 forskellige mineraler.

Det vanadium der anvendes i VisBlues batteriløsning, vanadium opløst i svovlsyre og vand, har en levetid på mere end 20 år. Når et batteri har passeret dets levetid, eller hvis det er blevet taget ud af brug, kan vanadiummet i batteriet regenereres og genanvendes.

Er vanadium genanvendeligt?

Det vanadium der anvendes i VisBlues batteriløsning, vanadium opløst i svovlsyre og vand, har en levetid på mere end 20 år. Når et batteri har passeret dets levetid, eller hvis det er blevet taget ud af brug, kan vanadiummet i batteriet regenereres og genanvendes.

Processen foregår ved at fjerne og rengøre vanadiumvæsken ved hjælp af filtrering og afdampning.

Er VisBlues batteri skalérbart?

Ja, vores batteriløsning er skalerbar og kan blive skræddersyet til at imødekomme dine behov og krav.

Det er muligt fordi vi både kan designe og arrangere det ønskede antal af VisBlue batterienheder, der passer til netop dine behov og krav. For at afgøre energibehov mm., starter vi med en præcis udregning af netop behov og krav, samt forventningsafstemmer.

Vores udregninger opnås gennem en avanceret simulationssoftware, som vi selv har udviklet til netop denne anledning.

En af VisBlues styrker ligger i vores evne til at udregnede præcise behov, forventninger og krav fra vores kunder, så du kan få den mest optimale batteriløsning til netop dit behov.

Hvad koster VisBlues batteriløsning?

Det er svært at give en standard pris for vores batteriløsning, fordi vores batterier er forskellige i størrelse (effekt og kapacitet).

VisBlues batteriløsning er skræddersyet til den specifikke kunde, så det imødekommer de energikrav, kunden må have. Derfor er det også forskelligt fra batteri til batteri, hvad prisen er.

Kontakt os endelig, hvis du har spørgsmål til pris og størrelse og/eller du gerne vil have hjælp til at regne på, om et batteri giver mening for dig.

Hvad er fordelene ved en batteriløsning fra VisBlue?

Store besparelser og billigere elregning
Her hos VisBlue gør vi verden grønnere.
Vores batterier giver dig besparelser fra dag et.
Med et VisBlue batteri udnytter du meget mere af den strøm, dine vedvarende energikilder producerer, hvilket medfører et mindre køb af strøm fra elnettet = billigere elregning.
Vi øger udnyttelsesraten af solenergi og laver vores batterier af genanvendeligt materiale.

Skalérbar
Hvad end behovet, så kan vi tilpasse vores batteri til præcis den kapacitet, du har behov for.
Det skal nemlig kunne betale sig at være miljøbevidst.

Lang levetid
Vores batterier har en lang levetid – meget længere end andre gængse batterityper på markedet.
Vores batteri har omkring 10.000-20.000 cykler (en cyklus er en op- og afladning), hvilket rundt regnet giver batteriet en levetid på 20+ år.

Sikkerhed
Vores batterier er sikre at installere i tæt bebyggede områder - ja egentlig er de sikre at installere over alt.
Batterierne består af 80% vand, 10-15% svovlsyre og 5-10% vanadium, hvilket gør, grundet det høje vandindhold, at de hverken kan brænde eller eksplodere.

99% genanvendelig
Vores batterier er 99% genanvendeligt. Det består af dele der er nemme at genvende og selve batteriet er bygget op, så det er nemt at skille fra hinanden og genanvende.

Grønnere strøm
Her hos VisBlue gør vi verden grønnere.
Vi øger udnyttelsesraten af solenergi og laver vores batterier af genanvendeligt materiale.
Et batteri fra VisBlue gør, at du bruger mere af den strøm, dine vedvarende energikilder producerer, hvilket medfører et mindre køb af strøm fra elnettet = billigere elregning. Med sikring mod ændringer af afgifter, køber VisBlues kunder mindre strøm fra elnettet, og er derfor, er mindre eksponeret overfor de politiske tiltag og ændringer indenfor eksport og afgifter på overskudselektriciteten.

Hvor er VisBlue placeret?

VisBlues hovedkontor er placeret i Aarhus, hvor vi også har vores produktion og udvikling.

I vores hovedkontor i Aarhus har vi et tæt samarbejde med Aarhus Universitet, der gør det muligt for os løbende forbedre vores produkt, kemi og udvikling.

Derudover har vi et mindre kontor i Porto, i Portugal, der støtter vores udvikling. I Porto har VisBlue en tæt relation til Porto Universitet.

Klik her for at finde VisBlue
Er en batteriløsning fra VisBlue genanvendelig?

Ja, størstedelen af komponenterne i vores batteriløsning er genanvendelige.

99% for at være helt præcise.

Kernen af VisBlues batteriløsning består af de følgende vigtige elementer: en stak og to tanke. Tankene er lavet af konventionel plast og er genanvendelige. Alt undtagen membranen i stakken er også genanvendeligt.

En batteriløsning fra VisBlue består af de følgende vigtige komponenter: vanadium elektrolytter, tanke, pumper og en elektrodestak. Batteriet er designet sådan, at disse komponenter er nemme at fjerne og genbruge.