Kommuner

Kommuner er efterhånden blevet et segment, der gør en mærkbar forskel for bæredygtigheds omstillingen. I knap 9 ud af 10 danske kommuner arbejder man idag med FN’s verdensmål. VisBlue har et tæt samarbejde med kommuner rundt i Danmark og har med gensidig glæde opsat batterisystemer i forskellige institutioner og kommunale bygninger. Batteriet og derigennem den forøgede udnyttelse af egenproduceret strøm har medvirket til en grønnere profil og sorte tal på bundlinjen for flere kommuner.

Kontakt

Preben obbekær

Passer vores batteri i din kommune?

Systemet vi tilbyder kan bygges efter behov. Det vil sige, at batteriet kan bygges med stor tank (kWh) og lille motor (kW), eller stor motor og lille tank. 

For at kunne tilpasse batteristørrelsen til Jeres forbrugsprofil, har vi et værktøj der ved hjælp af to datasæt kan bestemme den mest fornuftige sammensætning af motor og tank. 

For at kunne lave denne beregning ønskes følgende informationer:

Du kan på Eloverblik.dk logge ind og få adgang til dine stam- og måledata. Her kan du som kunde få et samlet overblik over din el-produktion og -forbrug. Tilgå via: https://eloverblik.dk/welcome

Ønsker du at opsætte solceller i forbindelse med batteri kan du forespørge en samlet batteri- og solcelle simulering og dette skal blot oplyses i mailen med ovenstående informationer.

Send en mail for skræddersyet beregningFor hurtigt overblik, benyt vores databeregner på forsiden

Kommunal brug

I knap 9 ud af 10 kommuner arbejder man nu med FN’s verdensmål, og der fokuseres i høj grad på partnerskaber med især virksomheder for at opnå konkrete resultater. Den kommunale bæredygtighed udformer sig i tiltag som skal sikre reduktion af CO2-udslip og energioptimering i den kommunale bygningsmasse. VisBlues batterisystem kan give en mærkbar forskel i målet om målet om CO2-neutralitet, en grønnere profil og sorte tal på bundlinjen for kommunens investering i solceller. 

Kombinationen af solceller og batteri sikrer en mere rentabel udnyttelse af den egenproducerede strøm, hvorfor solcelleenergien kan gemmes og anvendes på de tidspunkter, hvor solen ikke er fremme, men der stadig er forbrug i bygningen. På den måde lagres energien der ikke bliver brugt i solskinstimerne, og dette nedsætter behovet for at købe strøm dyrt inden senere på dagen. Med et batterisystem kan solcelleinvesteringen, eksisterende eller på tegnebrættet, bliver brugt optimalt for en sund og overskudsgivende investering. 

Søger din kommune mere information om etableringen af solceller på kommunale tage? Kommunernes Landsorganisation har beskrevet mulighederne og reglerne for solceller på kommunale tage ved et møde den 30. maj 2022 og du kan via dette link finde informationerne fra mødet og de gældende regler for kommunale solceller:
https://www.kl.dk/kommunale-opgaver/teknik-og-miljoe/energi/solceller-paa-kommunale-tage/

VisBlue har i løbet af de seneste år udrullet batterisystemer i flere danske kommuner, og vi har et tæt samarbejde med flere kommuner rundt omkring i landet. Er du interesseret i at læse nærmere om vores installationer i samarbejde med kommuner? Vi har samlet et udpluk af vores kommunale installationer i case historier som du kan tilgå øverst på denne side.