Historien om VisBlue


Vores historie startede for 9 år siden...

2014
VisBlue bliver grundlagt af Adelio Mendes, Anders Bentien, Morten Madsen og Søren Bødker.

En firkløver fra to universiteter: VisBlue er en udløber af et samarbejde mellem Aarhus Universitet og Porto Universitet i Portugal. Grundlaget er en patenteret opfindelse gjort af Adelio Mendes (venstre) og Anders Bentien (øverst, midten). Morten Madsen (nederst) bidrager med sin viden om effektelektronik, og Søren Bødker (højre) har det kommercielle ansvar for virksomheden.
Slut 2014
Borean Innovation investerer i VisBlue.

Investeringen sikrede, at VisBlue kunne udvikle batteriet fra at være et laboratorieprodukt fra universitetet til et kommercielt produkt, der kan installeres ude hos slutbrugeren.

VisBlue har desuden også været støttet af Styrelsen for Forskning og Innovation gennem tiden.
2017
VisBlue kvalificerer sig til støttepenge fra EU
2018
Starten af 2018 bød på det første kommercielle salg til øen Livø.

Derudover indgik vi partnerskab med Contour Advanced Systems BV, der dermed blev en af vores distributører, hvor vores batteriinstallationer  implementeres og installeres i containere fra Contour.

Vi indgik desuden et partnerskab med NRGi's Værdipulje.
2019
Vi påbegyndte afleveringen af vores første installation i stor skala.

Vi underskrev desuden et samarbejde med CIRKEL Energi.

Samarbejdet med CIRKEL Energi hjælper os utrolig meget med at udvide vores forretningsmuligheder indenfor den bæredygtige energisektor i Danmark og Tyskland.

Marts 2020
Vi indledte et spændende projekt (DanFlow) i samarbejde med DTU Energy, Korea Institute of Science and Technology og Danish Power Systems. Projektet støttes af Innovation Fund Denmark og ledes af VisBlues egen Anders Bentien gennem Aarhus Universitet.
Medio 2020
Vores batterier blev godkendt af Dansk Energi, og er derfor nu på positivlisten for batterianlæg.

Borean Innovation blev købt ud. VisBlue er nu ejet af de tre medstiftere Morten Madsen, Anders Bentien og Søren Bødker samt fire private Business Angels Jesper Andersen, Kim G. Christensen, Ole Lysgård Madsen og Peter Aaby.
Oktober 2020
VisBlue blev medstifter af Vasco da Gama

VisBlue blev medstifter af Vasco da Gama, et portugisisk konsortium, der har til hensigt at fusionere portugisiske nøglepartnere i energibranchen indenfor den akademiske virksomheds- og startupsektor.

2021
Driftsikringsappen blev udviklet og kører på storskærm på vores kontor, hvor driften af vores installationer bliver overvåget, så vi i realtid kan holde øje med funktionsdygtigheden af vores batterier hos kunderne.

Vi indgik ny leverandøraftale med tyske Schmalz, der vil levere vores stakke til det skandinaviske marked.


I dag
Om få år forventer VisBlue at være et internationalt brand på markedet for bæredygtig energi. Målet er at være en naturlig del af ethvert større boligbyggeri, hvor energiregnskabet omfatter solpaneler.

Solenergilagring er en nøglestørrelse i beregningerne og kan nemt afgøre, om investeringen i solpaneler kan betale sig – og om udbygningen lever op til lovgivningens energikrav.

Vores teknologi frembringer nye standarder for grøn energiudnyttelse, og udviklingen fortsætter i jagten på større effektivitet for færre penge.

Læs mere om os her