Bliv opdateret på de seneste nyheder om pressemeddelelser

Batterianlæg til boligforeningen Lille Birkholm I & II

August 23, 2018

VisBlue skal levere otte batterianlæg til boligforeningen Lille Birkholm I & II i Herlev. Dette er lige blevet bestemt og vi glæder os i VisBlue til at levere en grøn løsning til den sjællandske boligforening.

Problemet

I takt med at sol- og vindenergi i stigende grad bliver mere populært, står vi med problemstillingen: Hvad skal vi gøre med den overskydende strøm der "går til spilde"?

Her kommer VisBlues batterier ind i billedet, da de gør det muligt at lagre den energi der produceres i løbet af dagen og gemme det til om aftenen, eller når solen ikke skinner eller vinden ikke blæser.

Sådan virker det

Lille Birkholm er udstyret med solcelleanlæg, der leverer energi til boligforeningen, hvor den overskydende strøm vil blive lagret i VisBlues batterianlæg. Med installationen af de otte VisBlue batterianlæg vil det samlede batterisystem kunne levere strøm til samtlige 800 lejemål i boligforeningen.

Derefter sikrer batterisystemet at boligforeningen får et maksimalt udbytte af den strøm, som produceres i solcelleanlægget.

Lille Birkholm består af 20 elafsnit, hvor det er lykkes VisBlue at nedskalere disse til kun otte batterianlæg, der stadig har kapacitet til at dække alle elafsnit. Det samlede batterisystem vil være i stand til at aftage den energi der produceres fra det enkelte solcelleanlæg i de elafsnit som anlægget er forbundet til.

De otte VisBlue batterier har en samlet størrelse på 175 kW med en lagringskapacitet på 540 kWh.

"Dette projekt ser vi som en showcase, der kan illustrere overfor andre boligforeninger at en mere pris- og miljøvenlig energiløsning kan lade sig gøre."

- Søren Bødker, CEO

Fremtidige boligforeninger

VisBlues CEO Søren Bødker er meget positiv overfor denne udvikling og forklarer følgende:

"Dette er en stor mulighed for VisBlue. Et batterisystem som det vi skal lave til Lille Birkholm, viser at det er en god investering for større boligforeninger at installere vores batteri. Dette projekt ser vi som en showcase, der kan illustrere overfor andre boligforeninger at en mere pris- og miljøvenlig energiløsning kan lade sig gøre."