Eurowind Energy A/S
Forskningsorienteret demonstration af lagret vedvarende energi

Eurowind Energy A/S er en virksomhed med hovedsæde i Hobro der, som navnet måske også kan antyde, beskæftiger sig med vedvarende energi. Virksomheden arbejder med vindenergi såvel som solenergi. Eurowind beskæftiger sig med forskellige projekter indenfor sol- og vindenergi, hvor virksomheden i samarbejde med lokale kræfter udvikler projekter med henblik på udbredelse af vedvarende energi.

Virksomheden opererer i dag i 14 lande og prøver dagligt at gøre vedvarende energi til et mere håndgribeligt emne for den interesserede kunde. På sådan vis, viser Eurowind, at vedvarende energi er fremtidens energikilde og at de som virksomhed er det naturlige bindeled mellem brugere og udbydere i energibranchen.

I 2019 blev et projekt sat i værk, da Eurowind investerede i et batteri fra Visblue. Batteriet var et VisFlow batteri med en effekt på 10 kW og en kapacitet på 80 kWh hvilket tilblev eftersom Eurowind var interesserede i den Aarhusianske virksomhed og dets produkt. Med investeringen manifesterer Eurowind, at det virkelig er deres kerneinteresse at prøve projekter af og tilmed gøre det med hjælp fra lokale kompetencer.

VisFlow batteriet står i dag til demonstration hos Eurowind, så potentielle kunder kan inspicere batteriet i forbindelse med henholdsvis solcelleanlæg og vindmøller. Eurowind og VisBlue har også vist sig at have mange overensstemmende kerneværdier. Begge virksomheder arbejder hver dag for at udbrede bæredygtighed. Hvor Eurowind, i hovedtræk, er lidt mere fokuserede omkring produktionen af energi, har VisBlue et fokus på, hvordan energien kan lagres og senere benyttes af producenterne selv.