Historien om VisBlue

VisBlue blev grundlagt i 2014 af Adelio Mendes,
Anders Bentien, Morten Madsen og Søren Bødker.

Grundlæggerne af visblue

En firkløver fra to universiteter

VisBlue er en udløber af et samarbejde mellem Aarhus Universitet og Porto Universitet i Portugal. Grundlaget er en patenteret opfindelse gjort af Adelio Mendes og Anders Bentien. Morten Madsen bidrager med sin viden om effektelektronik, og Søren Bødker har det kommercielle ansvar for virksomheden.


VisBlue har gennem tiden været støttet af Styrelsen for Forskning og Innovation, samt Borean Innovation. Sidstnævnte investerede i VisBlue i slutning af 2014. Investeringen sikrede, at VisBlue kunne udvikle batteriet fra at være et laboratorieprodukt fra universitetet til et kommercielt produkt, der kan installeres ude hos slutbrugeren.

Borean Innovation blev købt ud i 2020 og VisBlue er nu ejet af de tre medstiftere Morten Madsen, Anders Bentien og Søren Bødker samt fire private Business Angels Jesper Andersen, Kim G. Christensen, Ole Lysgård Madsen og Peter Aaby.


VisBlue tager løbende del i flere fundingprojekter, bl.a. Det Energiteknologiske Udviklings- og Demonstrationsprogram (EUDP), Innovationsfonden og ELFORSK, samt EU fundingprojekter.

Søren Bødker
Søren Bødker
Co-founder & CEO
Salg og daglig drift
Adelio Mendes
Adelio Mendes
Co-founder
Professor, Porto Universitet
Anders Bentien
Anders Bentien
Co-founder & Teknisk Rådgiver
Professor, Aarhus Universitet
Morten Madsen
Morten Madsen
Co-founder & Controller
BSc.EE