Fordele ved VisBlues batteriløsning

Vores styrke ligger i mere end bare vores teknologi

Fordele ved VisBlues batteriløsning

Er VisBlues batteriløsning brandfarlig?

Vi modtager ofte dette spørgsmål, og det er et fornuftigt spørgsmål, når man diskuterer batterier. Her er vores kunders komfort og sikkerhed altafgørende for os i VisBlue.

Vores batterier består af en vanadiumbaseret opløsning, der indeholder vand, svovlsyre og metallet vanadium. Det meste af opløsningen er vand, hvilket betyder, at selv i tilfælde af kortslutning, intens varme eller højt tryk, er batteriet ikke-brandbart. Batteriet vil udlede en vis mængde varme, men ikke over et niveau, der er farlig at røre ved.

Derudover skal det nævnes, at VisBlues batteriløsning ikke udleder nogen form for gas. I tilfælde af lækage, vil spild ikke medføre giftig påvirkning af den omgivende atmosfære. Væskeopløsningen er dog et ætsende stof indeholdende svovlsyre og vanadium. Det anbefales derfor, at man ikke kommer i kontakt med væsken.

Genanvendelig

De fleste af komponenterne i VisBlues batteriløsning er lavet af forskellige plastmaterialer og kompositter, og er fuldstændigt genanvendelige. Vanadiumopløsningen nedbrydes ikke og opretholder sin værdi i hele batteriets levetid, endog også udover batteriets forventede levetid. Det betyder, at når cellestakken eller pumperne i batteriet skal udskiftes efter x antal år, så kan væskerne genbruges i det samme eller et nyt system, sælges videre som råmateriale eller bruges til legering af f.eks. værktøj.

Hvor er VisBlue placeret?

VisBlues hovedkontor ligger i Århus, Danmark, hvor vi også har vores produktions- og udviklingsfaciliteter. I Aarhus har VisBlue tætte forbindelser til Aarhus Universitet, hvilket vi bruger til løbende at forbedre og udvikle bl.a. vores kemiske opløsning, membran og bipolar plader.

VisBlue har derudover et lille kontor i Porto, i Portugal, der understøtter R&D og forretningsudvikling af VisBlue. Med kontoret i Porto opretholder VisBlue et tæt forhold til Porto Universitet.

Henning der limer

Hvilke projekter er VisBlue involveret i?

ORBATS

Organic Redox Flow Battery Systems, eller ORBATS som dette projekt kaldes, er et ambitiøst projekt med fokus på optimering af energilagring, både i omkostninger, såvel som i effektivitet og reduktion af den effekt, som energilagring har på miljøet.

Med ORBATS ønsker vi at udvikle en redox flowbatteriteknologi, der indeholder en ikke-ætsende organisk væske med en mere opløselig elektrolytvæske. Sammen med Vestas, Aarhus Universitet, DTU Energy, Harvard University og Lithium Balance har VisBlue påbegyndt et projekt med det objektiv, nemlig at skabe løsninger indenfor dette felt.

Imidlertid er teknologien stadig på R&D-niveau, hvilket betyder, at det vil tage et par år, før den bliver kommercielt tilgængelig.

Klik her for at se flere projekter

Er VisBlue batteriløsning kommercielt tilgængelig?

Ja, det er det absolut. I 2018 havde vi vores første kommercielle salg, som vi installerede i juni samme år. Siden har vi installeret flere batterier rundt omkring i Danmark og Europa, og der er mere på vej.

VisBlue blev grundlagt i slut 2014, og i de første par år har vi hovedsageligt deltaget i diverse projekter, udviklet et kommercielt tilgængeligt produkt, samt udviklet relationer med vores stakeholders. Projekterne har været vores feltarbejde, hvor de gode ideer er blevet opskaleret til gældende standarder.

Prisen?

Hvert behov til energilagring er forskelligt, og den endelige batteriløsning er derfor skræddersyet til kunden.

Vi kigger gerne på dine individuelle krav for at se, om vi har en løsning, der passer til dig. Med installationer med behov for mere kapacitet bliver VisBlues batteriløsning billigere pr. kWh.

Levetid?

Batterierne har en levetid på mere end 20 år.

Vanadiumbaserede energilagringssystemer kan teoretisk set fungere for evigt. Det aktive komponent - vanadium - er en genopladelig elektrolyt, der aldrig slides. Dette er på grund af den type kemiske reaktion, der er sker i processen.

Det elektronik og software, der styrer systemet kan let opgraderes, præcis ligesom en computer. Det sidste store komponent - plasttankene, der indeholder elektrolytten - varer i årtier.

visblue

Kontakt os

Tag endelig kontakt til os, hvis du vil vide mere omkring VisBlues batteriløsning eller hvis du er interesseret i at få evalueret dine energibehov.


Vi sidder klar til at besvare dine eventuelle spørgsmål.

Felter markeret med en stjerne (*) skal udfyldes
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.