Stavitelství Vácha er et tjekkisk byggefirma og er et af VisBlues internationale samarbejder. Vácha er en familie virksomhed som blandt andet bygger dagligvarebutikker for detailhandler såsom Lidl og Tesco.

Vácha er en virksomhed med et udpræget grønt DNA som med sin investering i et VisBlue redox flow batteri formår at bidrage til den grønne omstilling med reduktionen af belastningen på miljøet.

Fra projektets start var det Váchas ønske at minimere forbruget af indkøbt energi fra udenlandske energikilder. Derfor fik Vácha installeret et solcelleanlæg og efterfølgende et redox flow batteri i størrelsesordenen 45 kW 225 kWh fra VisBlue. Med koblingen af solcellerne og batteriet nedbringes virksomhedens årlige rate af emission med 113 tons om året. Denne nedbringelse skyldes at Váchas indkøb af udenlandsk energi nedbringes med 112.040 kWh årligt fremadrettet.

Flere aspekter i dette projekt må siges at have en positiv effekt på lokal plan såvel som på verdensplan. På lokal plan formår Vácha at nedbringe deres CO2 aftryk og på sådan vis opretholde sundheden for ansatte i virksomheden og beboere i regionen. På verdensplan viser Vácha hvordan en familie virksomhed kan gå forrest i den grønne omstilling hvilket må stå som forbillede for utallige andre industrielle virksomheder. Industrien er uden tvivl en sektor der har en stor andel i de klimamæssige udfordringer vi står overfor i dag. Derfor må et lige så stort ansvar også tilfalde denne branche i den grønne omstilling. Vácha er et funklende eksempel på hvordan dette ansvar skal varetages og må derfor stå som et uigenkaldeligt lyspunkt i klimadebatten.