Skabt på baggrund af
forskning og udvikling

Vi sikrer en lys fremtid for energilagring

Historien om VisBlue

VisBlue blev grundlagt i 2014 af Adelio Mendes,
Anders Bentien, Morten Madsen og Søren Bødker.

En firkløver fra to universiteter

VisBlue er en udløber af et samarbejde mellem Aarhus Universitet og Porto Universitet i Portugal. Grundlaget er en patenteret opfindelse gjort af Adelio Mendes og Anders Bentien. Morten Madsen bidrager med sin viden om effektelektronik, og Søren Bødker har det kommercielle ansvar for virksomheden.


VisBlue har gennem tiden været støttet af Styrelsen for Forskning og Innovation, samt Borean Innovation. Sidstnævnte investerede i VisBlue i slutning af 2014. Investeringen sikrede, at VisBlue kunne udvikle batteriet fra at være et laboratorieprodukt fra universitetet til et kommercielt produkt, der kan installeres ude hos slutbrugeren.

Borean Innovation blev købt ud i 2020 og VisBlue er nu 100% ejet af de fire private Business Angels Jesper Andersen, Kim G. Christensen, Ole Lysgård Madsen og Peter Aaby.


VisBlue tager løbende del i flere fundingprojekter, bl.a. Det Energiteknologiske Udviklings- og Demonstrationsprogram (EUDP), Innovationsfonden og ELFORSK, samt EU fundingprojekter.

Nye standarder for grøn energi

VisBlue forventer at være et internationalt brand inden for en kort årrække. Ambitionen er at være en naturlig del af ethvert større boligprojekt, hvor energiregnskabet involverer vedvarende energi, såsom solceller.

Lagring af solenergi er en væsentlig del af regnestykket og kan nemt være udslagsgivende for, om investeringen i solceller betaler sig - og for, om byggeriet lever op til de lovpligtige energikrav.

Vores teknologi sætter nye standarder for udnyttelsen af grøn energi... og vi fortsætter udviklingen mod større effektivitet for færre penge.

"Vi ser meget lyst på fremtiden. Vores produkt har så mange fordele, at vi kan gøre det til en god forretning for stort set enhver kunde - uanset energibehov."

- Søren Bødker, CEO
Søren Bødker
Co-founder & CEO
Salg og daglig drift
Adelio Mendes
Co-founder & Aktionær
Professor, Porto Universitet
Anders Bentien
Co-founder & Teknisk Rådgiver
Professor, Aarhus Universitet
Morten Madsen
Co-founder & Controller
BSc.EE