Bliv opdateret på vores milepæle

Milepæle 2020

February 26, 2021

2020 blev året der udfordrede os på helt uforudsigelige måder, men også et år, hvor vi formåede at vokse til trods for en hel del modvind.

Vi vil gerne takke alle jer, der har støttet os og vist interesse i os igennem året. Vi har spændende projekter i kalenderen for 2021,men lad os først kigge på sidste års begivenheder og højdepunkter.

Firma højdepunkter

Covid-19

Corona kom og vendte op og ned på vores hverdag. Ligesom hos så mange andre virksomheder, så har pandemien ført mange udfordringer med sig hos os, hvor blandt andet hjemmearbejde blev den nye normal i en periode.

I en tid hvor usikkerhed og sygdom påvirker så mange på tværs af hele verden, så bliver vigtigheden af sammenhold tydeligt. Vi er derfor enormt glade for fremskridtene vi som samfund har gjort i kampen mod Corona – hvilket blandt andet har gjort, at vi nu så småt igen kan arbejde på kontoret i selskab medvores savnede kolleger. Nu glæder vi os også til, at vi kan besøge vores eksisterende og potentielle kunder og samarbejdspartnere.

Vi er taknemmelige for vores medarbejderes indsats indtil videre underpandemien, og vi glæder os over de muligheder, som vaccinen vil give os – så vi alle forhåbentligt snart kan vende tilbage til en hverdag med mindre usikkerhed og sygdom.

DanFlow-projekt

I marts indledte vi et spændende projekt DanFlow i samarbejde med DTU Energy, Korea Institute of Science and Technology og Danish Power Systems. DanFlow-projektets hovedfokus er at optimere flowbatteristakke, hvilket forhåbentlig vil resultere i højere effektivitet og lavere pris.

Projektet støttes af Innovation Fund Denmark og ledes af VisBlues egen Anders Bentien gennem Aarhus Universitet. Vi håber, at dette projekt vil supplere det sporadiske aspekt af vedvarende energiproduktion.

Vi er flyttet

I april flyttede vi fra vores gamle kontorer og værksted til nyt. Vi befinder os stadig i Ecopark, Århus, men i kontorlokaler der har tilhørende værksted ved siden af.

Det er vi enormt glade for, fordi alle medarbejdere derfor er samlet under samme tag, og vi hermed ser meget mere til hinanden. Vi er stolte over at kunne fortsætte med at vokse og vi har allerede fundet os godt til rette i vores nye lokaler.

Ny medarbejder

I april voksede vi endnu engang med en skøn tilføjelse til VisBlue familien. Klaus er hos os et par dage om ugen, hvor han tager sig af regnskab, administration og økonomi. Herudover tilføjer han en masse godt humør, og vi glæder os over vores voksende team.

Positivlisten

I maj blev vores batterier godkendt af Dansk Energi, og derfor er vores batteri nu på positivlisten for batterianlæg.

Denne godkendelse betyder meget for os, især fordi vores systemer er de første større batteriløsninger, der er godkendt på listen. Vi er så glade og stolte af denne milepæl.

Til info: Positivlister giver forskellige interessenter et overblik overinverterer og systemer, og om disse kan møde bestemte tekniske specifikationer for udvalgte projekter.

Vokseværk

I august bød vi nye praktikanter velkommen. Vi er så heldige, at en af dem, nemlig Jonas fortsætter som studentermedhjælper i vores kemiafdeling.

På værkstedet er der også et nyt ansigt at finde! I november bød vi værkstedspraktikant Christian velkommen, og han er allerede faldet godt til.

I efteråret bød vi også Maja velkommen som studentermedhjælper i vores marketingafdeling. Hun er også faldet godt til, og vi er så glade for at have hende på kontoret.

Spændende investornyheder

Vi har i august sagt farvel til vores første investor Borean, og hej til vores nye investor Peter Aaby. Med indtrædelsen af Peter, er VisBlue nu 100% ejet af business angels, udover vores fire stiftere.

Nu er der en rød tråd, eller en grøn tråd om man vil (man er jo en bæredygtig virksomhed, der tænker grønt, grønt, grønt), igennem VisBlue.

Vasco da Gama CoLAB Energy Storage

I oktober blev VisBlue medstifter af Vasco da Gama, et portugisisk konsortium, der har til hensigt at fusionere portugisiske nøglepartnere i energibranchen indenfor den akademiske, virksomheds- og startupsektor.

Konsortiets aktiviteter er fordelt i tre søjler: redox flowbatterier, superkondensatorer og power-elektronik.

Resten af det stærke medstifterhold er: A400 Projetistas e Consultores de Engenharia,C2C-NewCap, EDP, Efacec, Instituto Superior Técnico, INESC Technology and Science - Associate Laboratory og Faculdade de Engenharia da Universidade do Porto.

Vi er enormt spændte på at følge Vasco da Gamas rejse!

Videnskabelig artikel om flowbatterier

Nuno Delgado, tidligere udvekslingsstudent hos VisBlue, har i 2020 udgivet sin første videnskabelige artikel.

Nunos artikel præsenterer en fænomenologisk model af et flowbatteri til at vurdere koncentrationen af overpotentiale under op- og afladningscyklussen ved en rækkeforskellige driftstilstande. Derudover fremlægger artiklen også en masseoverførselskvotient samt en strategi til overpotentialereduktion.

Alt dette er enormt vigtigt og hele VisBlue ønsker Nuno stort tillykke med arbejdet!

Installationer

Ø-installation

I februar installerede vi et VisBlue batteri på den hollandske ø Texel. Ved hjælp af vores batteriinstallation er spilderensningsanlægget Everstekoog nu i stand til at rense deres vand ved brug af vedvarende energi – selv når solen ikke skinner.

Containerløsningen til dette projekt lavede vi i samarbejde med vores hollandske partner Contour Advanced Systems BV. Vi er stolte over at have indledt år 2020 med en ny installation – og så endda på en hollandsk ø!

Mollerup Golf Club

I juni installerede vi et batteri hos Mollerup Golf Club i Aarhus. Sammen med Mollerup, vil vi demonstrere, hvordan batterier kan øge udnyttelsesraten af solceller.

En stor del af klubbens forbrug finder sted om aftenen, hvilket betyder, at en solcelleinstallation alene ikke vil være effektiv nok. Vi håber på at forbedre klubbens udnyttelsesrate af deres solceller med 75%, samt reducere deres køb af sort strøm fra elnettet med 50%.

Vi var så heldige, at TV2Østjylland dækkede vores historie på lokalt fjernsyn, hvor vores direktør Søren Bødker fortalte om installationen samt samarbejdet med Phønix tag Energi.

Som altid, er vi altid stolte når vi installerer et nyt batteri, og Mollerupinstallationen var en stolt tilføjelse til vores portefølje over installationer.

Skødstrupbakken

I november færdiggjorde vi Skødstrupbakken lidt udenfor Aarhus, en installation i samarbejde med AlmenBo Aarhus og Risskov Teknik & Solar.

Pia fra Skødstrupbakken udtalte om projektet: "Nybyg skal fødes med solceller og batteri. Men det er afgørende, at der ikke kommer en huslejestigning – for selv om investeringen er grøn, skal den jo ikke ende med at give røde tal."

Vi synes finder det altid spændende at samarbejde med andre virksomheder i vores projekter, og denne installation er et godt eksempel på netop dette.

Arrangementer & messer

Messelængsel

I marts skulle vi blandt andet have været på Energy Storage Europe messen i Düsseldorf, Tyskland, og i september skulle vi have været til Almene Boligdage i København. På grund af Covid-19 blev alle messer aflyst, og derfor har 2020 været et år uden spændende og lærerige arrangementer.

Vi ser frem til igen at kunne komme afsted på messer for at kunne dele viden om flowbatterier og sprede budskabet om et grønt alternativ til litium-ion batterier.

Bæredygtig undervisning for skolebørn og unge i Danmark

Med støtte fra NRGi’s værdipulje færdiggjorde vi i maj vores bæredygtige undervisning for børn og unge i Aarhusområdet.

For os er bæredygtig udvikling en absolut førsteprioritet, og derfor investerer vi også vores tid i at få den næste generation oplyst på området.

Første rådgiverseminar

I august afholdt direktør Søren Bødker et lærerigt seminar om forskellige batteriteknologier, samt hvordan investeringer i solceller kan gøres mere attraktive.

På seminaret delte Søren blandt andet viden om: diverse batteriteknologier(anvendelser, roller, fordele og ulemper), hvordan solcelleinvesteringer kan gøres (endnu) mere attraktive, hvordan et byggeris/projekts profil kan blive (endnu) grønnere, konkrete cases med batterier, og hvordan vi sammen kan skubbe Danmark i en grønnere retning.

Vi er altid glade for at kunne dele viden og møde nye mennesker. Arrangementet blev taget godt imod af de deltagende, og vi håber på at kunne afholde flere i fremtiden.

Sommerfest

I august mødtes hele VisBlue-familien til sommerfest. En dag med godt vejr og store smil var tiltrængt efter et turbulent halvt år med pandemien.

Vi nyder at bruge tid sammen udenfor kontoret og vi glæder os allerede til det næste firmaarrangement!

Global Entrepreneurship Week

Ligesom mange andre, har VisBlue været påvirket af coronakrisen – både positivt og negativt.

I september talte vores direktør Søren Bødker til et netværksmøde til Global Entrepreneurship Week om vores historier og erfaringer, som en lille virksomhed igennem en turbulent tid.

Vi synes, det er enormt vigtigt at dele viden og sparre med andre, især når man som vi er en lille virksomhed. Vi er glade for, til trods for omstændighederne, at kunne fortsætte med at gøre dette – blot online i stedet for fysisk.

Virtuelt event om intelligente bygninger og energisystemer

I november afholdt Cleantech Scandinavia et virtuelt event som fokuserede på batterilagring i forbindelse med vedvarende energi, energisystemsintegration, cloudkontrol af opvarmning og intelligent bygningsvedligeholdelse.

Til eventet fortalte vores direktør Søren Bødker om VisBlue, samt forklarede, hvorfor flowbatterier komplimenterer vedvarende energi.

TAK!

2020 har været et år ulig alle andre, med en pandemi som ingen har kunne forudse eller forberede sig på. 2020 er også et år, hvor vi har vokset med nye kunder, ansatte og projekter.

Vi er enormt stolte over vores vækst og de mange spændende projekter vi har afsluttet såvel som indledt igennem året.

Vi vil takke alle jer, der følger os og har hjulpet os med at vokse. Vi kunne ikke gøre det uden jer.

2021 er allerede godt i gang og vi glæder os til at se, hvad året bringer. Vi er optimistiske over det nye år, og vi har en hel del interessante planer, som vi håber at dele med jer i løbet af året.

I 2021 håber vi på igen at kunne tage på messer og møde en massespændende kunder, nye ansigter og energiinteresserede, hvis omstændighederne tillader det. Vi glæder os også til at fortsætte arbejdet med de igangværende projekter samt de, som vi skal opstarte i løbet af året.

Vi er mere end klar til igen at komme ud og dele viden om energilagring og grønne alternativer til andre batterier!