Bliv opdateret på vores milepæle

Milepæle 2019

February 17, 2020

2019 er gået. Og dermed er vores mest spændende år indtil videre også sluttet.

Vi vil gerne takke alle jer, der har støttet os og vores interesser i gennem året. Vi har en hel del planer for 2020, men lad os først kigge på sidste års begivenheder og højdepunkter.

Firma højdepunkter

Vores æstetik fik noget af et løft i 2019. Vores indendørsmoduler blev designet af 3PART i vores kendetegnende blå farve. Vores nye design havde dets debut på Energy Storage Europe 2019 messen i Düsseldorf, hvor de kurvede former og farverne lokkede besøgende til vores stand.

2019 viste sig også at være året, hvor vi fokuserede endnu mere på at kommunikere vores dedikation til bæredygtighed og ansvarlighed ud. Vi indledte vores første kampagne, der omhandlede vores bidrag til verdensmålene. Verdensmålene er efterfølgende blevet en kernedel i vores CSR-strategi.

En anden bemærkelsesværdig begivenhed forløb i slutningen af året. HER BLEV VI FEM ÅR og vi fejrede vores fødselsdag på den eneste passende måde – vi taler selvfølgelig om kage og masser af det!

Året kulminerede med vores årlige julefest. Til festen deltog alle fra Aarhus-hovedkvarteret, sammen med vores bestyrelsesmedlemmer og nød klassisk dansk julemad og godt selskab.

Messer og events

2019 var vores største år indtil videre, når man ser på det antal af messer, vi deltog i. Vores deltagelse var både ved lokale, nationale og internationale messer.

I starten af året drog vi for anden gang til Düsseldorf, Tyskland, for at deltage i Energy Storage Europe 2019 messen i marts. Her plejede vi eksisterende forretningsrelationer såvel som nye. I samme måned deltog vi i Dansk Vindmølleforenings årsmøde i  for at opnå specifik indsigt i denne sektor af det bæredygtige energimarked.

I maj deltog vi i Electrical Energy Storage 2019 messen i München, Tyskland, hvilket udvidede vores generelle viden om solenergi, energistyring, Power-To-X, osv. Her udnyttede vi også den udenlandske tur til at medbringe alle fra hovedkontoret i Aarhus til en firmaudflugt.

Vores direktør Søren Bødker nød det solrige Sydfrankrig i juli, da han besøgte det internationale flowbatteriforum i Lyon.

I efteråret deltog vi i hi Tech & Industry messen i Danmark. Her vandt vi vores første pris, nemlig hi Sustainable Development Award. Vores sejr resulterede i en stor medieomtale og større dansk interesse indenfor energilagring.

En måned senere kaldte Paris på os og vi drog til European Utility Week 2019 for at lære mere om DSO'er (distribution system operators) og de udfordringer, som de står overfor.

Vi sluttede 2019 af med to lokale ture i vores hjemby Aarhus. Den første var en åbningen til den danske version af Global Entrepreneurship Week og den anden var organiseret af Aarhus’ Klimasekretariat Go Green with Aarhus.  

Nye kunder

Vi påbegyndte flere projekter dette år og vi færdigleverede allerede-eksisterende projekter til vores nuværende kunder. I blandt disse var vores første batteriinstallation til en hollandsk kunde, som vi færdiggør i løbet af 2020.

Tidligere på året producerede og leverede vi en installation til vores danske kunde Eurowind Energy, en førende udvikler og operatør af vindmølle- og solcelleprojekter. Installationen består af to separate batterier, hver på 5 kW 50 kWh.

Nye samarbejdspartnere

Halvvejs i 2019 underskrev vi et samarbejde med CIRKEL Energi. Dette samarbejde har allerede og vil fortsætte med at hjælpe os udvide vores forretningsmuligheder indenfor den bæredygtige energisektor i Danmark og Tyskland.

Nye VisBluere

2019 viste sig at være meget betydningsfuld for os, eftersom vi bød to nye medarbejdere velkommen.

Den første er vores investor Kim G. Christensen, som det sidste halve år har været en del af VisBlue-teamet. Jacob, vores nye R&D Engineer, startede hos os i december og hans fokusområde er mekanisk design.

Begge nye VisBluere har medbragt en stor portion frisk og positiv energi til det eksisterende VisBlue-team og vi er ekstremt glade for at have fået dem med ombord.

ProjekterVi startede CuBER-projektet sammen med AU Engineering, Aarhus Universitet, Fraunhofer Institute ICT, Aalto Universitet og Universitá di Bologna. CuBER-projektets formål er at teste om kobber kan udskifte vanadium i redox flowbatterier.

I løbet af året har vi deltaget i Next Step Challenge 2019 programmet, hvilket har hjulpet os til at udvikle og modne vores salgsstrategi.

Gennem hele 2019 har vi fortsat vores samarbejde med NRGi’s Værdipulje. Formålet med dette samarbejde er at skabe bæredygtig undervisning for en grønnere fremtid og lære danske studerende, om fremtidens elektricitet og energi. Over 1.000 studerende besøgte os sidste år. Det er et tal vi er meget stolte over og vi er glade for, at vi har kunne engagere os med så mange unge mennesker. Vi håber, at vi har sat nogle tanker i gang i hovedet på dem, om en bæredygtig og elektrificeret fremtid. Vi eeeeelsker projekter, undersøgelser og udvikling! Samme gjorde vi sidste år, og i løbet af året formåede vi at påbegynde flere interessante samarbejdsaftaler med relevante stakeholders.

Sponsorater

Sidste år sponsorerede vi vores 49erFX sejlerpiger Ida og Marie for andet år i streg og fulgte dem på deres spændende rejse.

En af fordelene ved vores sponsorat er, at vi endnu engang var heldige nok til at komme ud og sejle med dem i deres 49erFX i september. Det var sjovt!

TAK!

2019 var vores hidtil travleste år og det har været fyldt med nye kunder, ansatte og projekter. Igen vil vi takke alle jer, der følger os og har hjulpet os med at vokse. Vi kunne ikke gøre det uden jer.

2020 er allerede ved at være godt i gang og vi er meget spændte, nervøse og optimistiske over dette nye år. Vi har en hel del interessante planer, som vi håber at dele med jer alle i løbet af året.

I 2020 tager vi igen på messeudflugt og du vil have mulighed for at møde os bl.a. på Energy Storage Europe 2020 i Düsseldorf, Electrical Energy Storage i München og SPARK i London.

Vi er igen klar til at udvide viden om batterier, energilagring og vedvarende energi til alle dem, vi kan!