Bliv opdateret på de seneste firma nyheder

Livø har nu fået et VisBlue batteri installeret

June 6, 2018

Vi er så glade for endelig at installere et 5kW 40kWh batteri på den lille ø Livø, der ligger i Limfjorden.

Naturstyrelsen købte dette system af os tidligere i år, som et led i projekt "Grøn Livø".

En afkoblet perle i Limfjorden

Afstanden fra fastlandet har gjort, at Livø altid har været nødsaget til at være mere eller mindre selvforsynende i mange aspekter. Livø er et lille samfund med tre familier, der bor fast på øen året rundt. På øen er der økologisk land- og skovbrug til demonstration, hvilket Miljøstyrelsen administrerer.

Den lokale købmandsbutik og kro har deres egen forsyning af strøm fra dieselgeneratorer. Indtil nu har generatorerne forsynet bygningerne og de 30.000 årlige besøgende gæster med elektricitet og varme.

Allerede i en tidlig fase var Livø hurtig til at tilpasse sig fremtidige initiativer. Allerede i 1920 forsynede Livø sig selv med elektricitet fra en gammel vindmølle. Med hjælp fra statsstøtte har øen været brugt til demonstration for grønne initiativer, siden 1980, da Miljøstyrelsen fik ejerskab over driften af øen.

Et af de seneste udviklingsprojekter, som Miljøstyrelsen har indledt sammen med COWI, Aalborg Universitet, Realdania og ForskEL er projekt "Grøn Livø". Dette projekt strækker sig fra 2012 til 2024 og har et samlet budget på 64 millioner kr.

I tre dele sigter projektet efter at sikre en udvikling af vedvarende energi på øen, inklusiv innovative energiløsninger, restaurering af bygninger, samt nye forretningskoncepter for turisme. De innovative og miljøvenlige energiløsninger vil fremgå som en del af energiforsyningen. En overgang til vedvarende energikilder vil komplementere det selvstændige energinet, som Livø har og det økologiske landbrug på øen.

VisBlue vil bidrage med at forsyne øen med et batteri til energilagring, der er koblet til elnettet, og herved gøre det muligt med langsigtet selvforsynende energiproduktion bestående udelukkende af vedvarende energikilder.

Projektet på Livø er et fremragende eksempel på, hvordan man etablerer et selvstændigt, frakoblet elnet på en realistisk måde.