Få indsigt i vores verden

Diverse artikler
VisBlue v Logo

Danske forskere bruger væske til at lagre energi produceret af sollys

March 9, 2015

Denne artikel fra Ingeniøren handler kort om, hvordan flowbatterier fungerer og teknologien bag det, baseret på et interview med medstifter af VisBlue, Anders Bentien.

VisBlue v Logo

Nye danske flowbatterier gør investeringer i solceller mere fordelagtige

April 11, 2016

Artiklen fra Ingeniøren introducerer, hvordan flowbatterier kan gøre investeringer i solceller mere fordelagtige. Derudover indeholder artiklen et interview med en af medstifterne af VisBlue, Anders Bentien. Artiklen berør kort VisBlues batteriinstallation i Søborg (BOLIG+) og batteriets vej mod at blive mere kommerciel.

VisBlue v Logo

EU-finansiering gør VisBlue i stand til at fordoble udbyttet fra solceller

November 10, 2017

Denne artikel fra Aarhus Stiftstidende fortæller  om VisBlues batteriløsning, der kan muliggøre, at dobbelt så meget produceret solenergi fra solceller kan udnyttes. Artiklen omhandler også den finansiering, EU har bevilliget VisBlue, og en kort forklaring af VisBlues batteriinstallation i BOLIG+, i Søborg.

VisBlue v Logo

Lagring af solenergi

November 1, 2017

Denne artikel fra Energiforum Danmark beskriver VisBlue’sbatteriløsning der er installeret i BOLIG+, i Søborg, og artiklen introducererogså konceptet af projektet generelt set. Derudover bliver ideen oginspirationen fra BOLIG+ uddybet.

VisBlue v Logo

MBA blev inspirationen til at starte VisBlue

December 1, 2017

Denne artikel handler om administrerende direktør Søren Bødkers beslutning om at stifte VisBlue, efter at have færdiggjort en MBA ("Management of Technology") ved Aalborgs Universitet.  Artiklen præsenterer også ideerne bag VisBlue, fra første tanke indtil nu.

VisBlue v Logo

Flowbatteri: energilagring fra solen og vinden

December 7, 2017

Denne artikel fra Ingeniøren omhandler fordelene og kvaliteterne ved flowbatterier, og et interview med medstifter af VisBlue, Anders Bentien. Derudover omhandler artiklen også batteriinstallationer i Kina, sammen med Bentiens mening om de kinesiske investeringer og en sammenligning af de forskellige batterityper.

VisBlue v Logo

Et skridt tættere på et grønnere Danmark

January 4, 2018

Denne artikel fra Jyllands-Posten fremlægger antagelsen om, at vedvarende energi nu er mere en bedre investering og billigere end fossile brændstoffer, og at dette nu ændrer vores syn på energi. Artiklen uddyber, at Danmark, for andet år i træk, har det bedste elnet i verden. Artiklen frembringer også spørgsmål om, hvilke teknologier, i forhold til energi og elektricitet, vi skal udnytte i fremtiden.

VisBlue v Logo

Bæredygtige tiltag i kontorbygninger giver større afkast til investorer

January 23, 2018

Denne artikel af Per Stabell Monby antyder, at investeringer i bæredygtigt byggeri er indbringende og en god ide. Artiklen fremlægger data, der er positivt stemt mod bygninger af bæredygtig karakter, og at lejere kan booste deres bundlinje betydeligt ved at investere i grønne løsninger.

VisBlue v Logo

VisBlue sponsorerer de danske piger Ida og Marie

February 28, 2018

Denne artikel er fra Aarhus Stiftstidende og præsenterer VisBlue som ny sponsor for de danske sejlerpiger Ida og Marie. Artiklen omhandler også pigernes rejse mod de olympiske lege i Tokyo, i 2020, såvel som pigernes reaktion på sponsoratet fra VisBlue.

VisBlue v Logo

Strømmen? Den er da i kælderen!

February 28, 2018

Denne artikel fra Aarhus Stiftstidende forklarer teknologien bag VisBlues batteriløsning på en let og forståelig måde.

VisBlue v Logo

USA foran med længder, hvad angår regler for store batterier

March 1, 2018

Denne artikel fra DBI (Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut) omhandler energilagringssystemer og det faktum, at de bliver mere og mere essentielle for vores daglige liv. Hertil hører, at udviklingen af disse systemer har stor fremgang i USA. Det skaber dog problemer med brandsikkerheden, hvor batterityper som Li-ion kan brænde eller eksplodere. Det er gode nyheder for VisBlue og vores batteri, der hverken kan brænde eller eksplodere.